Hanki kahdeksan akustista sointua kappaleeseen Herra kädelläsi – Käsikirjoitus, nuotit ja ohjeet

“Herra kädelläsi” on suosittu virsi 517, joka on sävelletty Pekka Simojoen toimesta. Kappale on myös saavuttanut suosiota pop-artisti Jenni Vartiaisen esittämänä. Tämä artikkeli tarjoaa avun niille, jotka haluavat soittaa kappaleen itse akustisella kitaralla. Opit hankkimaan kahdeksan akustista sointua, jotka tarvitaan tämän kauniin kappaleen soittamiseen.

Kappaleen tiedot

“Herra kädelläsi” on virsi, joka perustuu Psalmin 73 sanoihin. Kappaleen virsirunoilija on Ludvig M. Lindeman, ja Pekka Simojoki on säveltänyt sen. Kappale löytyy lähetys- ja kirkkolaulujen kokoelmasta. Tämä tunnettu kappale korostaa uskoa, toivoa ja luottamusta Jumalaan ja hänen läsnäoloonsa.

Herra kädelläsi sointuopas

Seuraavassa on kahdeksan akustista sointua, jotka tarvitaan “Herra kädelläsi” -kappaleen soittamiseen kitaralla:

Sointu Kuvio
D xx0232
G 320033
A x02220
Hm x24432
Em 022000
Bm x24432
F#m 244222
Gmaj7 320002

Nämä soinnut tarjoavat hyvän perustan kappaleen säestämiseen. Voit vaihdella sointujen järjestystä ja lisätä koristeellisia nuotteja tarpeen mukaan lisätäksesi omaa tulkintaasi kappaleeseen.

Käsikirjoitus ja nuotit

Seuraavaksi löydät käsikirjoituksen ja nuotit “Herra kädelläsi” -kappaleelle:

Verse 1: D G D Onneni on olla Herraa lähellä, D A Hm turvatusti suojassa kädessä. Em G D Vahva käsi katsoob eestä, edestä, G A D osaa turvata, ohjaa elämää. Chorus: D G D Herra kädelläsi, sua kutsun, D A Hm avukseni turvaan lujasti. Em G D Silloin voi mun sydänseiniänkii, G A D kestää tuulten riepomassa. Verse 2: D G D Haluan päivittäin hyvin ees ja taas, D A Hm jäädä piiloon, josta löydän maas. Em G D Vahva käsi turvas suojaoo taas, G A D tietä tulessa kirkastaa. (Chorus) Verse 3: D G D Turvaan Jeesuksen käteen levätä, D A Hm uupuneena hiljaisuutehen, Em G D Vahva käsi voimat vitivalkoset, G A D kohottaa mun elämää. (Chorus)

Käsikirjoituksessa näet säkeistöt ja kertosäkeen sanat. Nuotit kertovat, miten säestys ja melodia kulkevat kappaleessa.

Soittaminen ja tulkinta

“Herra kädelläsi” on kaunis kappale, joka voidaan sovittaa eri tavoin. Experimentoi erilaisilla sointukuvioilla ja korostuksilla korostaaksesi kappaleen tunnelmaa ja sanomaa. Muista kuunnella ja tulkita laulajan ääntä, jotta voit seurata oikeaa rytmiä ja sävymaailmaa.

Kun olet oppinut kappaleen soinnut ja nuotit, voit harjoitella sitä hitaasti ja jatkaa vähitellen nopeutta. Täsmällinen kitaran säestys vaatii kärsivällisyyttä ja harjoittelua, joten älä anna periksi, jos se ei aluksi kuulostakaan täydelliseltä.

Jatka kitaran harjoittelua ja käytä tätä artikkelia oppaana, kun opettelet soittamaan “Herra kädelläsi” -kappaletta akustisella kitaralla. Tulet huomaamaan, että kappaleen soittaminen tuo iloa ja tyydytystä musiikilliseen matkaasi.

Ofte stillede spørgsmål

Mikä on Herra kädelläsi?

“Herra kädelläsi” on suosittu virsi numero 517 virsikirjassa.

Kuka on säveltänyt “Herra kädelläsi” -kappaleen?

“Herra kädelläsi” on säveltänyt Pekka Simojoki.

Mitkä ovat “Herra kädelläsi” -kappaleen soinnut?

“Herra kädelläsi” -kappaleen soinnut ovat…

Mitä tarkoittaa “Onneni on olla Herraa lähellä”?

“Onneni on olla Herraa lähellä” tarkoittaa sitä, että henkilö kokee suurta iloa ja tyytyväisyyttä Jumalan läheisyydessä.

Kuka on esittänyt kappaleen “Herra kädelläsi”?

Kappaleen “Herra kädelläsi” tunnettu esittäjä on Jenni Vartiainen.

Mistä voin löytää “Herra kädelläsi” -kappaleen sanat?

“Herra kädelläsi” -kappaleen sanat voit löytää virsikirjasta tai internetistä.

Mikä on kappaleen “Herra kädelläsi” taustatarina?

Kappaleen “Herra kädelläsi” taustalla on Pekka Simojoen kirjoittama teksti, jossa käsitellään uskoa ja Jumalan läsnäoloa.

Kuuluuko “Herra kädelläsi” suositettuihin virsiin kirkossa?

Kyllä, “Herra kädelläsi” on suosittu virsi ja sitä lauletaan usein kirkossa erityisesti juhlapyhinä.

Onko “Herra kädelläsi” -kappaleesta tehty musiikkivideota?

Kyllä, “Herra kädelläsi” -kappaleelle on tehty musiikkivideo, jossa voi nähdä esittäjän ja kappaleen tunnelman visuaalisesti.

Millainen on “Herra kädelläsi” -kappaleen tunnelma?

“Herra kädelläsi” -kappaleen tunnelma on rauhallinen ja uskonnollinen. Kappaleessa korostetaan Jumalan läsnäolon merkitystä ja turvaa.

Artiklen Hanki kahdeksan akustista sointua kappaleeseen Herra kädelläsi – Käsikirjoitus, nuotit ja ohjeet har i gennemsnit fået 3.2 stjerner baseret på 31 anmeldelser